Social Icons

Pages

Featured Posts

14 Kasım 2014

Gurme Kahve Alma Deneyimi


Standart standart ürün satan Amerikan kahvecileri, Almanperakendecileri dururken al ver ekonomiye can ver deyip internetten  "şehirde taze kahve var" iddasında olan CherryBeanCoffees den salı akşamı internetten sipariş verdim.Aynı zamanda local satıcıların internet ortamına adaptasyonunu görme açısından güzel bir satın alma deneyimi olacaktı.
Displaying FullSizeRender.jpg






















Site profesyonel bir site olmasa bile asıl işi kahve dükkanı (coffe shop) olan ve  toplam 10 ürün
satan  yerel esnaf için kabul edilir bir tasarım. 


Denemek için 4 farklı kahveden 100 er gram sipariş verdim. Ancak ödeme safası, VeriSign logosu copy past ile yapıştırılmış,



SSL veya kimlik bilgisi olmyan bir safa olduğu için  kredi kartı ile ödeme yaparak macera aramadım. Ödeme için havale opsiyonunu seçip ödememi bankadan yaptım.

Sonraki  gün havele işleminin gerçekleşmesinin ardından, "kahve siparişi vermiştim akıbeti nedir" diye firmayı aradım. Kibar bir çalışan patronunu arayıp bana döneceğini iletti. Gerçekten bir süre sonra siparişimi gün içinde kargoya verileceğini söylemek için geri aradı. 

Üçüncü gün öğleye doğru siparişim gelmişti. Her bir sipariş ayrı kağıt torbalara istediğim şekilde öğütülmüş olararak  taze kokusu ambalajdan taşarak geldi. Ayrıca kahve ile ilgili güzel bir kart ta eklemişler sağolsunlar. 

Garip olan tek şey kağıt torbaların boyutu. Belki 1-2 kilo kahve alabilecek torbalara gönderilmişti.  



Üşenmeyip her bir paketi tarttım. 100 gr. siparişlerim bürüt 100-104 gram olarak gelmiş. Kağıt torbalar  19-20 gr civarında. Yani 4 x 100 gr kahve siparişim net olarak 4 x 80 gr civarında gönderilmiş. %20 eksik teslimat.  

Kahvelere gelince hepsi gayet taze ve lezzetli. Su anda da espresso fancy içiyorum. Lezeti gayet güzel. Deep bana biraz ekşimsi geldi. Friend ise gerçekten gün içinde sürekli içilebilecek yumuşak bir kahve. Balance ı cumartesi kahvaltısına ayırdım.

Sonuç olarak, butik kahve iddiasında olan bir coffe shop daha kaliteli bir web sayfasına ihtiyaç duyuyor. Kredi kartı ile satış yapacak güvenli altyapı olmaması  büyük eksiklik. Tabi en kötüsü ise sipariş ettiğiniz ürünün eksik gelmesi. 

Butik ürün iddiası ile satış yapan bir işletmenin eksik ürün göndermesi butik iddiası ile uyuşmuyor.

Yeniden sipariş verirmiyim. Evet. 20 gramlık kağıt poşet kullansalar da 250 gram siparişlerde %8 fark edecektir. Hoş olmasa da kabul edilebilir bir fark.