Social Icons

Pages

24 Ekim 2013

Bilgisayar Sorunlarını Çözmemek İçin On Neden

Pekçok IT uzmani için eş dost ve aile içinde bilgisayar sorunları için istenen yardımlar tanıdıktır. Çoğu zaman bunlara cevap vermeye calisiriz. Oysa bu tür bilgisayar sorunlarını çözmek kötü bir fikirdir.

Ancak bunu yanlış anlamayın. Asla bazı kişilere yardım etmemeyi düşünmemelisiniz. Anneniz veya eşinizden gelen sorunlar buna en güzel örnektir.

Ne yazık ki  bu tür ücretsiz yardımları kötüye kullananlar da olabiliryor. Bu makalede eş dost ve arkadaşlarınızın bilgisayar sorunlarini neden çözmemeniz gerektiği ile ilgili 10 madde sıralıyoruz.
1.    Gelecekteki sorunlar sizin hatanız olur.
Arkadaşınız veya ailenizden biri sizden bilgisayarı ile bir sorunu çözmenizi istediğinde sorunu veya çözümü bilmiyor demektir. Bilgisayarına dokunduktan sonra ortaya çıkabilecek hertür sorun sizin hataniz olabilir. Tüm kullanıcılar siz bilgisayara dokunmadan önce ortaya cıkmayan sorunlari bilirler.
2.    İnsanların zamanınıza saygısı yoktur.
İnsanların bilgisayar sorunlarını çözmeye devam etmeniz durumunda sizin zamanınıza saygıları olamaz. Günün hehangibir saatinda  gece gündüz farketmeksizin yaptığınız işi bırakarak onların sorunlarını çözmenizi beklerler.
3.    Bazı şeyler ters gidebilir.
İnsanlarin bilgisayarlarını ücretsiz olarak onarmanzın bir başka nedeni bazı şeyler ters gidebilir ve kırarasan ödersin kurali devreye girebilir.
4.İnsanlar bedava şeylerin değerini bilmezler.
İnsanlar genelde su fikre sahiptirler. En pahallı olan en iyisidir  Bu kural birinin bilgisayarını ücretsiz olarak onardığınızda soruna neden olabilir. Çünkü sizin yardım ve önerileriniz başka bir kişinin önerisinden farklı veya değeri olmayacaktır.
Örneğin sizi arayan birine vereceğiniz kibar ve detaylı cevap karşısında bu kisi size IT deneyimi olmayan arkadaşı, komşusu veya başka bir kişinin farklı bir öneri veya çözüm getirdiğini  söyleyebilir ve sizin önerinizi dikkate almaz.
5. Ömür boyu ücretsiz destek beklentisi.
Birinin bilgisayarını gerçekten iyi bir iş çıkararark onardığınızda kendi başarınızın kurbanı olabilirsiniz. Bu kişi nezaman benzer bir teknik yardıma ihtiyac duyarsa sizin başarınızı hatırlayacaktır.Gelecekte kötü amaçlı yazılım temizlemeden işletim sistemi güncellemelerine kadar pekçok farklı yardımda bulunmaya hazırlıklı olmalısınız.
 6. İnsanlar yardım aldıkları sürece riskli davranışlara devam ederler.
Bir dostunuz bilgisayarında bir problem olduğunda sizin yardımcı olacağınızdan emin olursa riskli davranışlarda bulunmaktan çekinmez. Örneğin tehlikeli sitelere girmek veya bios ayarlarini değiştirmek gibi konularda gerekli hassasiyeti göstermeyecektir.
7. Bilgisayardan başlayınca sonu yoktur.
Eş dost bilgisayarının onarılmaması için bir başka geçerli neden de bilgisayarın düzeltilmesi ile işin tamamlanıyor olmayışıdır. Örneğin başarılı bir bilgisayar düzenleme işlemi sonrasinda teknik işlerdeki olan yeteneğiniz nedeniyle çatı tamiri veya televizyon kurulumu için de aranabilirsiniz.
8. Kartopu Etkisi
Bir arkadaş veya dostunuzun bilgisayarı için teknik destek vermeniz durumunda bu servisinizden dostunuzun dostlarının da yararlanma süreci başlayabilir. 
9. Yardimlariniz aslında ücretsiz değildir. Ücretini ödeyen sizsiniz
Eş dost ve ahbaplarınızın yardimina gitmek için harcayacağınız benzin, boş CD ler, yazıcılar için kartuşlar gibisarfiyatların ücretini siz ödeyeceksiniz.  .
10. Bilgisayar tamir işi gerçekten zevkli mi ?
Eş dost bilgisayarlarının sorunlarını çözmemek için en geçerli nedense tüm gün bilgi işlemle ilgili sorunlarla boğuştuktan sonra iş çıkışı veya haftasonu  zamanınızı bu tür sorunlarla boğuşarak geçirmeyi gerçekten istiyormusunuz.
TeachRepublic'ten ceviri

Hiç yorum yok: